1.Orice lucrare de laborator se va efectua numai dupa pregatirea teoretica si efectuarea conspectului in caietul de laborator.
2.Montajul se va efectua in lipsa tensiuni.
3.Montajul se va pune sub tensiune numai dupa verificarea lui de catre cadrul didactic conducator de lucrare
4.Orice modificare in structura montajului sau orice interventie se va face numai dupa scoaterea montajului de sub tensiune
5.Dupa efectuarea masuratorilor experimentale,schema se scoate de sub tensiune in mod vizibil cu ajutorul intrerupatorului principal si apoi se va desface montajul.
6.Inainte de executarea montajului se allege elementele de circuit in mod adecvat verificandu-se concordanta parametrilor nominali ai aparatelor folosite cu tensiunea retelei si marimile electrice ale schemei
7.Inainte de punere sub tensiune a unui montaj se va verifica daca studentii sunt atenti la manevra si nu vin in contact cu parti sub tensiune.
8.Pe tot timpul executari lucrarii de laborator se impune o atitudine disciplinata din partea studentilor.
9.In cazul ivirii unui defect in instalatie se intrerupe imediat alimentarea cu tensiune electrica si abia apoi se intervine in montaj.
10.In cazul unei electrocutari se actioneaza in modul urmator:
-se scoate accidentatul de sub tensiune intrerupand alimentarea cu tensiune electrica de la intrerupatorul principal
-se trece imediat la efectuarea respiratiei artificiale indepartundu-se persoanele de prisos
-se anunta medical
-se face respiratie artificiala pana la revenirea accidentatului sau sosirea medicului
11.La blocul electric principal ce alimenteaza panourile cu module au dreptul sa actioneze numai cadrul didactic sau tehnicianul de laborator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu